Ladies grijpen op het nippertje naast kwalificatie

Het vrouwenteam van RSC Anderlecht is deze maandag 13 augustus op een haar van de kwalificatie voor de UEFA Women's Champions League gestrand. De dames wonnen met 0-10 van het Georgische Martve, maar door het resultaat van de andere wedstrijd in hun poule was dat net niet genoeg.

RSCA moest zelf winnen in deze derde en laatste groepswedstrijd én hopen op een 0-1-overwinning voor Glasgow City FC (Schotland) tegen het Poolse Gornik Leczna. Elke andere uitslag in die wedstrijd zorgde voor de uitschakeling van Anderlecht. Paars-Wit sloeg de Georgiërs al snel knock-out en leidde aan de rust met 0-4. Tegelijkertijd was Glasgow City FC op voorsprong gekomen. De hoop op een stunt groeide.

In de tweede helft duwden onze dames het gaspedaal nog wat steviger in, de in totaal tien doelpunten kwamen van Tine De Caigny (5x), Ella Van Kerkhoven (2x), Stefania Vatafu, Sheryl Merchiers & Ulrike De Frère. Maar net toen onze speelsters het tiende en laatste doelpunt gemaakt hadden, verdubbelden de Schotten de score. Een ijskoude douche, ze waren slechts vijf minuten van de kwalificatie verwijderd.

Hoe dan ook heeft de ploeg van trainer Patrick Wachel het schitterend gedaan voor haar allereerste deelname aan deze prestigieuze Europese competitie. Onze felicitaties aan de speelsters en staf voor deze prestatie! We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring nuttig van pas zal komen in de competitie! Go Ladies!