U11 wint internationaal tornooi!

Aangezien de jeugdcompetities nog niet herbegonnen zijn, speelden onze jongeren de voorbije dagen enkele oefenduels.

U11
De uitschieter van het weekend was de eindoverwinning van onze U11 in de Mibacup in Merchtem. STVV, KVC Westerlo, Cercle Brugge en het Zwitserse FC Lugano gingen in de poulefase voor de bijl. Daarna was Paars-Wit te sterk voor KRC Genk en in de finale volgde een 0-1-zege tegen het Turkse Besiktas. Een perfect parcours!

U12
Ook de U12 nam deel aan de Mibacup en ging eveneens met een medaille naar huis! In de groepsfase won RSCA van Antwerp, Cercle Brugge en het Britse West Ham en speelde het gelijk tegen KVC Westerlo. Vervolgens verloren onze jongens van Besiktas maar na winst tegen AA Gent (1-2) finishten ze alsnog knap derde!

U13
In Bierbeek werd het jaarlijkse Euro Miniementornooi georganiseerd. Onze U13 ging in de finale nipt onderuit tegen AZ Alkmaar (1-0), dat de trofee al voor de derde keer in vier jaar in de lucht mocht steken. In de halve finales had RSCA het Deense Odense Boldklub uitgeschakeld. Rayane Bounida werd verkozen tot beste speler van het tornooi!

U15
Ook voor onze U15 stond een internationaal tornooi op het programma, de Allianz U15-Cup gegen Rassismus. De jongens van RSCA misten hun seizoensstart en verloren het gevecht om de negende plaats tegen Hertha BSC Berlijn (3-2).

Andere resultaten:
Feyenoord U17 1-4 RSCA U18
Feyenoord U16 3-0 RSCA U16
RSCA U14 1-3 Feyenoord U14
RSCA U12 13-3 West Ham U12 (*)
RSCA U11 7-6 West Ham U11 (*)

(*) spelers die niet deelnamen aan de Mibacup

Read more