Het duo Dimata-Santini doet het op Charleroi

Na twee speeldagen een perfecte score te hebben neergezet, trok RSCA richting Charleroi. Voor deze 3e competitiewedstrijd tekent paars-wit 9 op 9.

Hein Vanhaezebrouck kon rekenen op de terugkeer van de jonge Bornauw in het basiselftal in tegenstelling tot Milic die geblesseerd is. Het eerste gevaar kwam van Charleroi. Zonder een vijfsterreninterventie door Didillon zouden de mannen van Felice Mazzu de score geopend hebben. Pas aan het einde van de eerste helft veranderde de score. Rezaei scoorde voor Charleroi. Een paar minuten later werd Dimata binnen de 16 van Charleroi neergemaaid en de scheidsrechter aarzelde niet om een fout te fluiten. Dimata nam de penalty en duwde de bal met, jawel, 119 km/u in het net! De teams gaan rusten met een 1-1 stand.

Terug uit de kleedkamer nam paars-wit het voortouw dankzij de onvermijdelijke Santini. Na een voorzet van Cobbaut kwam de verdediger van Charleroi te kort en moest Santini de bal enkel nog aanraken. Dit is het 7e doelpunt van de Kroaat in 3 wedstrijden in de paars-witte kleuren. Ondanks enkele kansen aan de kant van Charleroi en de tegenaanvallen van Anderlecht, was het paars-wit die uiteindelijk de 3 punten mee naar huis nemen. Dankzij deze nieuwe overwinning voegt Anderlecht zich bij Club Brugge aan de top van de rangschikking.

Doelpunten: 45’+3 Dimata & 65’ Santini

RSCA: Didillon, Vranjes, Bornauw, Appiah, Saelemaekers, Trebel, Makarenko, Cobbaut (82’ Amuzu), Gerkens (73’ Musona), Dimata & Santini

Charleroi: Mandanda, Martos, Rezaei, Benavente, Marinos, Baby (85' Fall), Hendrickx (71’ Perbet), Willems, Dessoleil, Ilaimaharitra & Gholizadeh (89' Grange)

Charleroi 1-2 #RSCA @ FULL TIME ? Goals: Dimata (1-1), Santini (1-2) #CHAAND