Lierse kan paars-witte beloften niet afstoppen

Op vrijdag 28 september moesten de beloften op bezoek bij Lierse dat zijn thuiswedstrijden bij de beloften afhaspelt op het terrein van vierdeprovincialer Zandhoven. Door de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag zaten er met Davy Roef, René Sterckx en Hugue Bedi Mbenza maar drie spelers van de A-kern in de paars-witte selectie.

De studieronde duurde ongeveer een kwartier en de bezoekers zorgden na 22 minuten voor het eerste echte gevaar. Een knappe actie tussen Nathan Kabasele en Oswal Alvarez strandde in de handen van thuisdoelman Vinnie Frans. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd want weinige minuten later kon Davy Roef met enige moeite een schot in hoekschop duwen. De bezoekers trokken nadien het laken naar zich toe. De paars-witten hadden veel balbezit, maar dit leverde niet echt veel doelgevaar op. Het zat de jongens van trainer René Peeters ook niet mee. Na ongeveer een half uur spelen werd Andreas Luckermans door de thuisdoelman neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Dit was evenwel uitstel van executie voor de geel-zwarten. Kapitein Michaël Heylen bediende op een schitterende manier Andreas Luckermans die Oswal Alvarez in het straatje stuurde. De Colombiaan had geen moeite om doelman Vinnie Frans te verslaan. Al bij al een verdiende voorsprong met de rust voor de bezoekers.

Na de koffie had nog niet iedereen zijn plaats in de tribune ingenomen of de voorsprong was verdubbeld. Oswal Alvarez kreeg de bal aardig toegespeeld door Hugues Bedi Mbenza. Het krachtig schot van Alvarez week af op de rug van een thuisverdediger en de thuisdoelman had het nakijken. Daarna ging de thuisploeg even drukken. Zij versierden een aantal hoekschoppen die evenwel geen gevaar opleverden. De bezoekers kregen nog een paar mogelijkheden via Alvarez en Sterckx, maar het bleef uiteindelijk bij een verdiende 0-2 uitzege.


Klik hier voor de technische fiche van de partij ...


Volgende vrijdag, 5 oktober, krijgen de paars-witte beloften AA Gent op bezoek. Deze wedstrijd gaat door op de RSCA Foot Academy met aftrap om 19u30.

«Anderlecht wint overtuigend met 3-0 van Lokeren Reacties na 3-0-zege tegen Sporting Lokeren »

Gerelateerde links

  • Lierse-RSCA : technische fiche
  • Share/Save/Bookmark
Ketjes Club